POZNATI SVIRACI

Krešo Oremuš

Krešo Oremuš, nastup na 7. Mega Bikers susretima u Slavonskom Brodu.
Najdraža usna harmonika koju koristi je "Blues Harp" za koncerte i "Pro Harp" za snimanje u studiju. Od opreme još koristi mikrofon "Green Bullet", kojeg je dobio od uličnog svirača, pojačalo Fender Blues Junior i ponekad koristi mali mikrofon (bubica) na koncertima koji mu daje osjećaj slobodnih ruku.Svira blues.

Sugar Blue
(James Whiting, 1950.g. NY), u početku svoje karijere snimao je za blues legende "Brownie McGheea" i "Roosevelta Sykesa". Nešto kasnije seli u Pariz gdje se susreće sa članovima Rolling Stonesa sa kojima ostvaruje suradnju, pa sljedećih nekoliko godina provodi snimajući i svirajući koncerte sa njima. U njegovoj karijeri prošlo je jako puno glazbenika od kojih su neki, B. B. King, Bob Dylan, Eric Clapton, Ray Charles, Jerry Lee Lewis, Frank Zappa i drugi.

Toots Thielmans
(Jean "Toots" Thielmans, 1922.g.Belgija), svirač usne harmonike koji se specijalizirao za jazz vrstu glazbe. Za sviranje koristi poseban "Hohnerov" model "Toots Mellowtone" s kojim može odsvirati sve gornje tonove. Prilično je u godinama ali još uvijek aktivan po turnejama na kojima nastupa sa raznim velikim glazbenicima.